Dutch Drone TV – 11 december bij RTL7

dronefoto

11 december start Dutch Drone TV met een pilot aflevering. Het programma biedt een combinatie van tafelgesprekken in de studio en uitstapjes naar bedrijven die drones inzetten om werkzaamheden uit te voeren.

Drones zijn zowel voor de recreant als voor bedrijven ontzettend interessante apparaten. Echter blijkt dat er nog veel onduidelijkheid heerst over drones en het gebruik er van. Bij Falck Fire Academy maken ze op een slimme manier gebruik van drones. Dominique ontdekt hier hoe het inzetten van drones meerwaarde creëert tijdens bijvoorbeeld een brand.

Dat drones niet alleen handig zijn, maar soms ook gevaarlijk bij verkeerd gebruik, bespreekt Parcival in de studie met Steef Boonstra. Hij werkt bij de Luchtvaart Politie en legt zijn rol uit, maar ook hoe de veiligheid tijdens het gebruik van drones meer gewaarborgd kan worden.

Niet alleen de Luchtvaart Politie, maar ook Dutch Control Industries zet zich in voor de veiligheid van onze samenleving. Zij zien drones dan ook als de toekomst tijdens het uitvoeren van hun beveiligingsacties. Aart van Vugt neemt ons mee en vertelt over de mogelijkheden en hoe ze toe willen werken naar 24 uur per dag beveiligen door het gebruik van drones.

Dat de drone veel nut heeft op het gebied van veiligheid is inmiddels duidelijk geworden. Maar dat een drone ook erg goed ingezet kan worden tijdens projecten voor bijvoorbeeld de bouw is nog onderbelicht. Daarom bespreekt Dominique met Ivanka Kösters van Skyvision op welke wijze zij hun drones inzetten. Een goed voorbeeld hier van is de inspectievlucht bij de Edith brug in Ravenstein. Dit gebeurt zowel in de lucht met een drone, als met een ROV onder water.

Eenmaal terug in de studie is Gert Kruijswijk vanuit Inspectie Leefomgeving en Transport bij Parcival aangeschoven. Hij vertelt hoe ze omgaan met het beoordelen van aanvragen voor drones en hoe ze toezicht houden op de vergunninghouders.

Naast het professioneel gebruik van drones kan het apparaat ook worden ingezet voor drone races. We nemen een kijkje bij ’The Dare League’.

Een drone mag pas professioneel worden ingezet als deze gekeurd is. Parcival gaat op pad en krijgt meer informatie over het keuren van deze machines door Jan Paul Boekes van EuroESC.

Nu we weten wat een drone is en hoe er op recreanten- en professioneel niveau mee om gegaan dient te worden, is het vervoer van de drone naar locatie ook belangrijk. Vanuit Degreef & Partner krijgt Parcival uitleg over de verschillende tassen en koffers waar drones in vervoerd kunnen worden.

Dominique verdiept zich in Hangar3. Want naast TV studio voor Dutch Drone TV gebeurd er op deze locatie nog veel meer. Zo worden er diverse business classes gegeven, maar wordt er ook advies aan bedrijven gegeven over het inzetten van drones.

Afsluitend gaat Wiebe de Jager in gesprek met Ivanka Kösters, secretaris van DCRO, de nieuwe branche organisatie voor drone professionals. Ivanka vertelt over het nut van de branche vereniging en wat je er als professioneel drone gebruiker aan hebt.

 

Presentatoren

Dominique Dolman

Dominique is is gefascineerd door nieuwe gadgets en alles wat met snelheid te maken heeft. Daarnaast heeft ze ervaring met het presenteren van RTL formats (Mijn leven, mijn gezondheid) en is ze nieuwsgierig genoeg om alles uit te proberen.

Kortom Dutch Drone TV is voor haar de gelegen kans om dit allemaal samen te voegen. Ze heeft nog niet eerder met een drone gevlogen, maar ze kan niet wachten tot daar verandering in komt!

screenshot_20161201-143222

Parcival Hofland

Parcival is een drone-ondernemer pur sang. Vanaf eind 2012 is hij actief binnen de dronewereld. Naast zijn werk als professioneel dronepiloot richtte hij eind 2014 de Dutch Drone Academy op, die vandaag de dag vliegtraining en gecertificeerde theorieopleidingen verzorgt.

Als drone-spreker geeft hij regelmatig lezingen op evenementen en festivals. In de media is hij met regelmaat te zien of te beluisteren als drone-specialist over het onderwerp dat hem nog steeds als geen blijft boeien: drones!

foto-portret

 

Wanneer op TV

Dutch Drone TV is op zondag 11 december te zien bij RTL7 om ca. 16.20 uur. De herhaling zal te zien zijn op maandag 12 december om ca. 00.20 uur.

Direct op de hoogte blijven? Like Dutch Drone TV dan op Facebook!

 

Contact

Heb je een vraag over drones? We beantwoorden vragen van kijkers op het gebied van de verschillende aspecten van drones. Kijkers worden door de presentator meegenomen naar verschillende locaties waar de vragen van de kijker worden beantwoord. Ook kun je contact opnemen als je als bedrijf interesse hebt in deelname aan het programma. Contact opnemen kan via redactie@cocoontv.com

 

Dutch Drone TV – Zondag 11 december om 16.20 uur bij RTL7

 skyvisionn hangar3